Nuffnang Gadget

April 12, 2017

Sarapan Pagi Untuk Anak-anak...

Biasanya time weekend adalah masa yamg Qekra suka sebab Qekra boleh sediakan sarapan pagi untuk family Qekra...
memang Qekra jarang sangat bersarapan di luar atau bungkus sarapan sebab Qekra suka masak sendiri makanan kegemaran anak-anak Qekra...
lagi seronok kalau tengok diaorang cakap sedapnya mama hehe...

Sejak Abang Adam darjah 2 ni dah ada tentang khasiat makanan belajar dalam subjek Dunia Sains dan Teknologi (DST)...
so, dia akan komplen kata mama ni makanan ni bagus untuk sarapan sebab makanan pemberi tenaga...
buah bagus untuk melawan penyakit...
ha, so mama kenalah berhati-hati jugak nak masak...
kang ada yang komplen tak ikut subjek dalam buku tu haha...

ni antara beberapa contoh sarapan pagi yang anak-anak Qekra suka :

-- Roti Telor --

biasa roti telot ni buat kosong macam tu jer...
so, diaorang akan makan dengan sos @ mayonis...
sekejap jer sepinggan tu habis 2 orang tu makan...

-- Spageti Carbonara --

Ni pun antara feveret breakfast diaorang...
bila tanya Abang Adam nak breakfast apa terus cakap makaroni @ spageti...
biasa Qekra akan campur sayur carrot @ mix vege...
dan juga sosej @ meatball...

-- Roti Titap --

entah lah, ni papa diaorang yang suka buatkan...
Roti kosong tu bakar, pastu sapu kaya...
pastu buat telor separuh masak dan pecahkan atas telor tu...
sempoi jer tapi sedapppp..
ce korang try hehe...
Qekra layan dengan Min Kaffe jer...
kalau budak-budak biasa pagi-pagi minum susu Dutch Lady kotak atau Teh O Suam...

korang slalu tak buat sarapan kat rumah...
jom share, ketandusan idea jugak kalau asyik ulang menu sama hehe ;)



7 yang komen:

Siti Rohaida Yusof said...

yang roti titap tu saya suka makan..nyumm..eh..kenapa sarapan sedap2 ni...adoii leleh air liur..heheh

Normi Nieza said...

selamat pagi..:)

mama tisya said...

sarapan jrg sgt sbb kdg2 trus brunch kalo weekend....

syawalsimpsons said...

adoi sedapnya menu kekra ni

adda syuhada said...

sedapnyer...

Maria Firdz said...

Simple tapi nampak sedap.

Azhafizah Md Nor said...

bagusnya abang adam tahu makanan sihat..mama kena masak makanan sihat je la lepas ni..sedap semua menu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com