Nuffnang Gadget

June 21, 2017

Keperluan Untuk Packing Balik Kampung...



salah satu perkara yang memeningkan kepala Qekra time nak raya ialah nak packing baju-baju...
bukan baju untuk diri sendiri jer..
baju en hasben dan baju anak-naak sekali...
bukan setakat packing baju, packing benda-benda lain takut ada yang tertinggal...
tu kadang-kadang sebelum packing Qekra menung jap nak start dari mana haha...
malam ni dah kena start packing dah sebab esok malam dah nak balik...

ni shortlist yang Qekra buat takut tertinggal :

1. Baju sendiri - baju raya 2 pasang, tudung, baju pakai kat rumah, baju jalan-jalan, pakaian dalam secukupnya
2. Baju suami - baju Melayu, baju jalan sedondon dgn anak-anak, baju kat rumah, pakaian dalam
3. Baju anak-anak - baju raya, baju duduk rumah, baju jalan
4. Telekong & kain pelekat
5. Tuala 3
6. Toletries utk mama, papa, Abg Adam & Zhafran
7. Kuih raya utk bawak balik kampung
8. Duit raya + sampul raya
9. Songkok 
10. kasut raya + kasut duduk rumah


Bila Qekra usha-usha page LAZADA, terus tertarik dengan Marhaban Ya Ramadhan yang LAZADA sediakan.
Siap ada Riang Ria Raya sale lagi ualls.
Boleh klik di SINI...

Apa yang Qekra tertarik  untuk bawa balik kampung adalah :

1. Travel STAR Travel Bag With Trolley-Black Cartoon Design


Cute kan travel bag ni...
boleh lah tambah koleksi bag yang ada kat rumah...
nak pack 4 orang punya baju tu tak tau lah brapa beg nak kena pakai...

2. Multifunction Travel Toiletry Bag Pink

Toletry Bag ni pun perlu sangat...
dah masing-masing nak bawak toiletry sendiri tak nak share...
senang ada beg macam ni sumbat masuk, pastu terus gantung dalam bilik mandi...
dah tau kalau beg kaler pink tu smua family Qekra punya hehe...

So, korang...
jangan lupa yer jenguk-jenguk LAZADA Riang Ria Raya kalau ada yang berkenan untuk barang-barang balik kampung ;)


4 yang komen:

Siti Rohaida Yusof said...

dua ni memang wajib kan..letak satu tempat jadi takdelah tertinggal...all the best

Warisan Petani said...

Nampaknya kena ada sorang satu beg untuk balik kampung.
Baru senang tak bercampur2.

adianiez AIDA said...

aduhai... lemah nyer nak packing :) ha ha ha
aida tukang packing utk famili.
ala-ala che ta lah hu hu hu...
after a week baru balik umah.

Azhafizah Md Nor said...

kalau balik kampung kalau boleh semua nak bawak..hihi..good luck kak

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com