Nuffnang Gadget

June 20, 2017

Kuih-Muih Bulan Puasa...

Alhamdulilah, harini dah masuk Ramadan yang ke-25...
sekejap jer masa berlalu...
dan tak lama lagi kita akan meninggalkan Ramadan...

tak tau nak update blog apa sebab dah rasa mood raya ni...
tak sabar nak cuti Jumaat ni haha...

ok, harini nak update kuih-muih yang dibeli sepanjang bulan puasa ni...
ni pun mana yang sempat share dekat FB...

Memang Qekra sejenis bulan puasa suka berbuka dengan kuih dulu...
makan kuih, pastu solat Magrib baru makan nasik @ benda yang berat sikit...

-- ni kuih feveret Qekra jugak ni. Apam balik pulut hitam --

-- kuih lopes ni boleh dikatakan hari-hari Qekra beli. sebab en Ajip suka makan --

-- tak tau kenapa pulut inti ni jadi femes kat rumah Qekra bulan puasa ni. Sebabnya en Ajip lah yang start beli. lepas tu boleh share kegemaran dengan adik Zhafran --

-- ni bubur keledek. teringin nak makan, so sempatlah Qekra masak time weekend --

korang suka makan kuih-muih tak time bulan puasa?


3 yang komen:

adda syuhada said...

semua sedap...

adianiez AIDA said...

feveret aida = kuih lopes, onde-onde, keria...
tu ulang beli kalau jengah bazar ramadhan.

Azhafizah Md Nor said...

kuih lopes tu paling sedap tu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com