Nuffnang Gadget

August 18, 2017

JJCM : Itik Salai Masthar...

Ok, harini Qekra share aktiviti Jalan-jalan Cari Makan kami hujung minggu lepas...
selalu kalau makan-makan ni en Ajip yang slalu plan...
sebab dia suka tengok program Jalan-jalan Cari Makan tu...
siap kata dah kluar kat Jalan-jalan Cari Makan...

tetiba jer request nak makan itik salai...
seumur hidup Qekra ni 1st time mencuba makan daging itik hehe...

Lokasi :
Itik Salai Masthar,
Medan Selera Adikku,
Kampung Sg. Ramal Dalam, Bangi, Selangor.

-- smua wajah-wajah kelaparan nak pergi makan --

-- sampai-sampai tengok dah ramai orang. betapa ramainya orang nak makan itik salai --

-- tadaaa. Sebelah kanan gulai itik salai. sebelah kiri gulai daging salai --

-- ni lah menu lunch kami. Gulai itik dan daging salai, ualam-ulaman, telor asin dan telor dadar untuk Zhafran --

-- Abang Adam pilih keli salai, sebab tu feveret dia --

So, far overall memang puas hati makan.
Sedap sangat gulai lemaknya.
Qekra yang 1sti time cuba pun terus suka makan itik salai hehe.
Lagi 1 ya ampun ualam-ulamannya memang banyak.
Siapa yang suka makan ulam wajib datang sini...
en Ajip kata wajib repeat balik hehe...


2 yang komen:

Puan Wawa said...

bestnyaa, menjamu selera..")

Delimasari said...

itik salai masak berempah pun sodap tu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com