Nuffnang Gadget

September 25, 2017

Dari dapur Qekra ...

Assalammualaikum smua...
alahai, kalau hari Isnin ni macam lemau jer kan nak update blog hehe...
takpe takpe, Qekra gagah kan jugak update...

Disebabkan tengok dalam galeri gambar banyak sangat gambar makanan masak-masak...
so pagi ni kita buat posting masak-masak hehe...

-- Ikan Siakap Masak Masam Manis. Ni Abang Adam lah ni request suruh masak macam makngah dia masak adoii --

-- ni gandingan lauknya. Ikan Siakap Masam Manis, Sayur Pakchoy goreng dan telor dadar --

Lepas tu balik kampung tak sah petik pucuk ubi rumah Nekma...
tak plan nak masak apa...

-- jadi kita masak Gulai Lemak Cili Api Pucuk Ubi, Sambal Sardin dan telor mata --

-- ni menu Ayam Masak Kicap, Ayam Goreng untuk Adik Zhafran dan Salad Timun dan Telor Rebus --

Eh, budak-budak memang suka makan telor kan...
rasanya stok telor 10 biji untuk seminggu jer kot...



-- ni konon-konon nak sarapan Western sangat. Buat lah roti telor, sasej panggang dan telor separuh masak. Tapi pelik kenapa budak-budak sekarang makan roti telor dengan sapuan coklat Gardenia tu hehe --

-- dah anak-anak sibuk nak makan telor, untuk mama ni jer lah. Ayam + carrot campur blackpeper masak dalam pan, ada timun sikit dan makan dengan roti di sapu mentega. yummey jugak --


5 yang komen:

Ainniah Zulkefli said...

wah semua sodap2 ni. dah terliur dah orang kat sini nengok. presentation pun bagus, macam join pertandingan memasak je.

Siti Rohaida Yusof said...

BANYAK MAKANNAN TU..sedapnya kekra

Azhafizah Md Nor said...

belum makan ni tengok segala menu terus jadi lapar =__='

+ e.z + said...

adoih... I sakit gigi... nanges tgk sedap sgt. hu2

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hehehehe... telur rebus berkicap pun ada jugak...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com