October 19, 2017

Rezeki Merasa Apam Johol...

Assalammualaikum...
Semalam cuti Deepavali, Qekra tak ke mana...
lepak kat rumah dengan budak-budak...

Kebetulan ada sepupu nak datang ke Putrajaya...
so, hasben kirim Apam Johol dari kampung...
tak tau kenapa orang panggil Apam Johol..
tapi yang uniknya apam ni dibalut dengan daun rambai...
Qekra 1st time rasa, sedap lah macam Apam Gula Melaka...

en Ajip kata kalau kat Kuala Pilah femes apam ni...
nampak sangat bini dia ni jakun sangat...
apam johol pun tak tau hihi...

korang pernah makan tak apam johol ni...


5 yang komen:

mama tisya said...

xpernh..1st time tau..apam blk je mkn hehe

Siti Rohaida Yusof said...

1st time dengar apam JOHOL ni..ingat Johor tadi...

Ann Ishak said...

apam johol memang pemes emes, yang special nya bungkus dengan daun rambai tu :D

ADEEYA said...

First time dengar ni. Walhal orang nogori huhuhu

Azhafizah Md Nor said...

Fiza pun first time nampak masa kenduri sepupu husband hari tu :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com