Nuffnang Gadget

October 20, 2017

Sarapan pagi Anak-anak Hujung Minggu...

Assalammualaikum...
Salam Jumaat yang barakah buat semua...

Hujung minggu Qekra suka layan selera anak-anak...
suka tanya nak makan apa...
nak mama masak apa...
biasa Abang Adam yang banyak request...
Adik dia ikut jer apa-apa dia tak kisah makan jer hehe...


Selalu sangat dah buat roti telor...
Qekra cakap mama ubah menulah buat roti benjo nak tak...
diaorang ok jer...

-- nah, siap dah roti benjo --

tapi salad-salad tu versi mama lah yer...
kalau diaorang tarik keluar salad tu...
susah nak suruh budak-budak makan sayur kan...

-- ni donut pulak --

Esoknya layan pulak gorengkan donut untuk budak-budak...
Donut ni pun salah 1 faveret jugak ni...
tapi ni bukan Qekra yang uli yer...
Qekra beli frozen jer dari kawan ofis, kemudian goreng...
tapi kalau mama yang buat takde lah bayak sangat gulanya tu...
sikit-sikit jadilah...
Tak suka donut yang banyak gula sangat tu...

Anak korang suka request nak makan macam-macam tak time cuti ;)


5 yang komen:

Siti Rohaida Yusof said...

kalau anak kita suka makan keras²(panggilan kepada coco crunch)hehe

ADEEYA said...

Best kalau anak anak suka makan. My daughter tersangat lah picky dan tak berapa makan. :/ jenuh paksa. :)

Azhafizah Md Nor said...

roti benjo pun sodap!

mama tisya said...

Time cuti.. Kuar jln2.. Kalo xkuar n rajin nk msk tgk la anakdara tu nk mkn apa.. Tp menu die slalu request Ayam masak merah.. Tp utk sarapan slalunya Mil beli mcm nasilemak

Jelita dan Awet Muda said...

Kalau mommy rajin memang hujung minggu makan sedap lah kan

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com