Nuffnang Gadget

November 3, 2017

Dari Dapur Qekra - 2 ...

Assalammualaikum...
Salam Jumaat yang barakah buat semua...

Biasa hari Jumaat memang dah takde idea nak update apa kat blog...
siapa sejenis macam Qekra ni sila angkat tangan haha...
so godek punya godek lah galeri gambar tu,
sekali ternampak ada lauk-pauk dari dapur Qekra tak share lagi...

Ayuh, jom tengok apa yang Qekra masak untuk family tersayang ;)

-- Sup Tulang dan Sambal Kicap --

Actually dah lama dah hasben request nak makan sup tulang...
asyik makan ayam jer dia kata bosan...
tapi tulah, budak-budak suka jer ayam...
kalau boleh hari-hari dia nak ayam...

so, pergi Pasar Tani nampak ada tulang fresh ni...
belilah buat masak sekali makan sefamily...

-- ni complete semua lauk. Sup Tulang, Sambal Kicap, Telor Dadar dan Ulam Timun --

-- Udang Masak Masam Manis --

kebentulan ada stok udang dalam petiais...
so, nak buat sambal udang dah kehabisan cili kering...
terus dapat idea buat masak masam manis macam ni...
Abang Adam sukalah kalau dapat masak macam ni...
siap ratah-ratah lagi udang tu...

-- Udang Masam Manis, Sayur Pakchoy Goreng dan Telor Dadar --



Kebetulan pulak en Ajip makan di Seksyen 13 Shah Alam...
biasa kalau dia makan sana mesti tanya ada nak tapaw apa-apa tak...
sebab kat sana ada 1 kedai makan orang Negeri Sembilan...
memang sedap lauk-lauknya..
podeh-podeh orang nogori kato hehe...

-- ni yang en Ajip tapaw, gulai siput sedut dan sambal paru --

-- so balik kerja tu Qekra just tambah lauk telor mata jer untuk budak-budak. eh tapi gulai siput sedut tu feveret Abang Adam tu. dan salad untuk mama mesti ada hehe --

Ok, tu jer buat masa ni...
Selamat hujung minggu smua...
nanti weekend kita masak best-best ehh ;)


4 yang komen:

mama tisya said...

laparrrr..dapnye sup tulang

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow :)

Anda dijemput join GA saya!

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

+ e.z + said...

ez update sekali harung je... so kluar le n3 selang 2 hari sekali... he2... kalo tak memang tak kan sempat... nih stok entry boleh la tahan sampai akhir tahun... senang. he2

Azhafizah Md Nor said...

adududu.menu sedap² ni kak oii

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com