Nuffnang Gadget

November 6, 2017

Menu Nasi Lemak Di Hari Minggu...

Assalammualaikum...
Selamat memulakan kerja di hari Isnin...
jangan Monday Blues yer kawan-kawan...

Dah lama sebenarnya plan nak masak nasi lemak ni...
tapi asyik tangguh-tangguh...
cuti hujung minggu 2 minggu lepas baru sempat masak...
sebab tengok bahan-bahan pun smua ada dalam petisejuk...

-- hidangan nasi lemak homemade untuk family Qekra --

Nasi lemak dengan set sambal tumis, telor rebus, ulam timun dan Ayamas Drummet...
kebetulan memang ada stok dalam petisejuk...
so, kalau fikir tekak budak-budak memang kena tambah ayam goreng baru laju nak makan kan...

-- Drummet Ayamas --

Qekra memang suka beli Drummet Ayamas ni sebab dia dah siap potong kecik-kecik...
so, sesuai lah untuk kanak-kanak...
nak makan banyak kan...

-- ni model nasi lemak Qekra hehe ... dia makan nasik lemak kosong dengan telor rebus jer. Telor rebus tu feveret Adik Zhafran --

Biasa kalau buat sarapan Nasi Lemak macam ni memang takkan masak untuk lunch...
kira macam brunch lah ni...
makan nasik lemak tu sampai habis...
nanti petang baru fikir nak buat menu apa hehe...


5 yang komen:

Ann Ishak said...

mesti puas hati kan bila masak sendiri nasi lemak...baru kick terasa lemaknya :D

Siti Rohaida Yusof said...

kita pun hari sabtu hari tu buat nasi lemak jugak qekra

+ e.z + said...

menggoda betul nasik lemak tu... #teringin

adda syuhada said...


aduh, nasi lemak memang sedap. yummy

Azhafizah Md Nor said...

weekend kalau dapat makan nasi lemak masak sendiri memang best kan! ulang makan tu je sampai malam..hihi

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com