January 25, 2018

Bila Qekra Balik Kampung...

Assalammualaikum...
Apa khabar sahabat blog Qekra ;)
Hai, dah seminggu pulak kan Blog ni sepi...

Oh, last week Sabtu Qekra balik kampung...
jenguk Nekma kat kampung...
sejak balik dari Umrah Nekma tak berapa sihat sangat...
demam + batuk...
masa balik weekend lepas nampak dah ok sikit, tinggal batuk jer sikit...

Balik Sabtu tu Nekma dah siap telefon kata nak gulai ayam...
Abang Adam kalau dengar Nekma dia masak gulai ayam tak sabar nak makan...
sedapp katanya....

Esok tu ada lebih kuah gulai ayam, Qekra buat cekodok ikan bilis...
cuaca sejuk kat kampung makan pulak cekodok cicah gulai ayam, sedappnya...

-- Cekodok Bilis cicah Gulai Ayam --

Tengah hari tu Nekma ajak keluar sekejap beli barang dapur banyak dah habis...
So, plan tengah hari tu nak beli lauk jer...
Nekma kata dah lama teringin nak makan Gulai Siput Sedut...
Masa beli barang kat pasaraya tu nampak pulak kerang...
Qekra beli sikit balik tu terus rebus kerang...

-- Lauk lunch : Gulai Siput Sedut, Rebus Kerang, Ikan keli bakar, Kailan ikan masin dan tempoyak colek --

Adoi, bila kat kampung tak boleh nak tahan selera...
takpe lah, makan lah kan...
esok balik rumah start lah makan salad balik haha...



3 yang komen:

Normi Nieza said...

kalau balik kg mesti banyak menu kan..hehe

adda syuhada said...

sedapnyer....

Siti Yang Menaip said...

dapnyeee cekodok. cekodok goreng petang2 kalo xde bahan sangat letak bawang je pun dan ckup. sos thaaai.. ohmai telan ailio plak =D

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com