January 29, 2018

Kisah Sabtu Lepas...

Assalammualaikum...
Sabtu lepas Qekra plan nak bawak anak-anak sedara Qekra pergi makan...
biasa kalau bawak budak-budak KFC lah kan yang paling senang...
ni anak sedara Qekra yang 3 orang perempuan tu...
Arwah Abi mereka baru meninggal bulan 7 tahun lepas...
so, kalau balik ke kampung memang Qekra akan jenguk mereka...

Pagi Sabtu tu celik jer mata Adik Zhafran dah sibuk cakap mama nak todokkkk...
todokkk tu maksudnya cekodok lah haha...
terus buatkan cekodok ikan bilis pagi tu....
biasa Adik Zhafran akan makan dengan sos tomato...
kami makan dengan kuah kari ayam lebih kuah roti jala...

-- cekodok bilis, kari ayam dan creampuff gebu. creampuff tu Qekra beli dengan member ofis --

Tengah hari tu dah bagitau anak-anak sedara nanti jemput kat rumah...

-- mama, Abang Adam dan Adik Zhafran. kami balik bertiga jer sebab papa dia ada event lain --

-- wah macam makan besar dah nampaknya tu --

Yang berdiri tu adik Qekra. tu 3 orang anak perempuan dia...
Alhamdulilah, nasib Adik Qekra bekerja...
dialah yang pikul tanggungjawab ibu dan ayah pada anak-anak dia...
kami adik-beradik support mama yang termampu...
oh,yang hujung tu Nekma pun join sekali pergi makan...

Ok, nanti story aktiviti hari Ahad pulak ;)


4 yang komen:

Normi Nieza said...

sdapnya cekodok tu..:)

Ann Ishak said...

budak2 kalau dapat kepci memang gembira sangat :D

Siti Yang Menaip said...

insyallah dipermudahkan untuk adik Qekra. kena always strong. hehe budak2 memang suka laaa tu KFC.. sesekali dapat makan memang depa happy..

Azhafizah Md Nor said...

rezeki dikongsi bersama. seronok makan beramai²

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com