February 6, 2018

Kisah Cuti Thaipusam...

Rabu lepas Cuti Hari Thaipusam Qekra tak ke mana pun...
sajer merehatkan diri di rumah....
lagi pun ambik peluang nak buat house keeping rumah...
nak cuci kipas syiling dan sapu habuk...
biasa en AJip punya tugas bersihkan kipas syiling tu...
sejak Zhafran kena asma ni, memang alert betul habuk dan kipas kat rumah...
Dan sesi memasak untuk family...
memang suka masak-masak kat rumah...
layan tekak diaorang nak makan apa hehe...

Pagi-pagi dah ada yang bisik-bisik kata telinga mama nak todok...
Nah, ni Cekodok Pisang mama buat.
Tambah half-boiled egg supaya sihat bertenaga

-- cekodok pisang dan half-boiled egg --

-- ni pulak untuk mama wholemeal + planta panaskan atas pan. pecahkan half-boiled egg dan tabur sedikit granola. Qekra memang suka menu ringkas macam ni time breakfast --


Abang Adam dah cakap harini mama masak sedap-sedap tau.
Ni mama tengah fikir menu lunch nanti pulak ni hehe...

Nah, menu lunch #daridapurqekra harini ...
Sambal udang petai
Telor Dadar
Ulam pucuk ubi + jantung pisang
Sambal belacan
Salmon gril utk mama
--menu lunch pulak --

Notakaki : ada effect kaki kecik disitu sebab ada budak tak sabar nak makan hehehe...



4 yang komen:

mama tisya said...

salmon grill lama xbuat

Siqah Hussin said...

Sedapnya homemade cekodok pisang!! Kalau beli kat luar, kadang2 tepung je banyak. Tak rasa pisang sangat pun. Tapi nak buat malas lak. Hihi

Hans said...

uishhh
tengok sambal udang tu nampak sedap pula

Azhafizah Md Nor said...

sedap cekodok pisang tu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com