February 9, 2018

Qekra Penggemar Sarapan Roti...

Assalammualaikum...
Salam Jumaat yang barakah...

Harini Qekra nak cerita sarapan pagi...
Kalau siapa selalu follow IG atau FB Qekra mesti tahu Qekra selalu sarapan roti setiap kali weekeend...
tak tahulah kenapa...
jarang sebenarnya ambik heavy breakfast waktu pagi...
sesekali tu adalah...
tapi kebiasaanya roti...
even sarapan kat ofis pun Qekra suka sapu siap-siap roti dengan marjerin dari rumah...
lepas tu sampai ofis bakar makan panas-panas...
sedapppp ;)

Ok, ni antara menu sarapan pagi yang Qekra biasa buat...
kalau macam ni biasa weekend lah time breakfast @ bila lunch dah ambik berat sangat Qekra ambik masa diner...
-- wholemeal + salad + roti telor. Roti telor ni goreng dengan sedikit minyak zaitun atas pan, lepas tu tabur lada sulah dan lada hitam sikit. sapu wholemeal dengan marjerin, bakar atas pan tadi --
-- ni sandwich tuna --

-- ni lagi ringkas. Roti bakar atas pan, pecahkan telor separuh masak dan 1 sudu besar granola --

Sebenarnya kalau dah biasa makan macam ni rasa kenyang tu lebih lama...

nanti korang cubalah.
kalau Qekra buat time weekend nanti Qekra share menu yang lain pulak ;)


5 yang komen:

Siti Rohaida Yusof said...

sekarang ni je rajin breakfast telur 2 biji,sosej n roti wholemeal..nanti nak try buat macam qekra pulak

Hans said...

sama lah
suka makan roti juga
sedap

mama tisya said...

suka juga roti tp roti yg gandum ni tk brp hehe

Normi Nieza said...

dapnya kekra..:)

Azhafizah Md Nor said...

Fiza pun suka makan menu roti yang ringkas macam ni.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com