February 15, 2018

Sambal Telor Pecah. Siapa Suka ??

Assalammualaikum...
Dah start cuti ke korang hehe...
Maklumlah budak-budak sekolah dah cuti...

Ok, ni sebenarnya kejadian minggu lepas...
tengah browse FB tetiba ternampak pulak ada yang share tentang resepi Sambal Telor Pecah...
adoiiii, terus terliur-liur Qekra kat opis...
lama dah sebenarnya tak masak sambal telor pecah ni...

balik tu tengok telor ada dalam petiais...
blend cili kering siap-siap...
hiris bawang besar + bawang putih...
terus masak...

-- ni yang dari dalam kuali lagi. terus share dekat FB hahaha. sejenis perangai yang tak sabar --

simple jer lauk Qekra haritu...
tak ingat pulak lauk lagi 1 lauk apa...


-- ni Sambal Telor Pecah + sayur campur letak udang sikit. sukalah budak-budak makan udang --

tapi Abang Adam suka lauk Sambal Telor Pecah ni...
siap request nak bawak bekal esoknya tu...

Ok, ni resepi Sambal telor Pecah Qekra pernah share kat SINI...



6 yang komen:

mama tisya said...

sedap tu..lpr plak sbb tk bfast pg ni hehe

Normi Nieza said...

alahai..sdapnya..:)

Nieyla Nadia said...

husband sgt suka....
antara menu yg fav dia...

ejulz said...

nak cuba buat la nanti.. hehe

Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
1. Dr Amalina Bakri Dedah 4 'Rahsia' Mudah Untuk Fasih Berbahasa Inggeris

Azhafizah Md Nor said...

Suka gak sambal telur pecah ni. menu cepat masak dan sedap.

Shahida Dzulkafli said...

Saya suka.. saya suka.. selalunya akan buat lauk ini kalau nak cepat or tak de idea nak masak..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com