July 31, 2018

Bersarapan Dengan Granola...

Assalammualaikum semua.
Selamat pagi Selasa ;)

Dah breakfast ke?
Pagi ni Qekra breafast roti + granola + Min Kaffe jer.
Eh, korang pernah tau pasal Granola tak?
Sebenarnya dulu Qekra tak tau jugak, tapi ada kawan FB Qekra share hari-hari terus tergoda.
Terus terbeli dan yess, memang rasa best.
Bukan macam rasa Oat biasa tu tau.

-- Nilah Dasto Granola yang Qekra suka tu (picca dari google) --

Antara kebaikan dan kelebihan Dasto Granola :
- Membantu menurunkan kolesterol
- Membantu melawaskan pencernaan
- Membantu menurunkan berat badan
- Meningkatkan stamina untuk aktiviti harian
- Membantu jantung lebih sihat
- Mencantikkan kulit
- Membantu membina tulang yang kuat
- Membantu mencegah anemia
- Membantu mengelakkan kencing manis
- Membantu mencegah kanser

Biasa Granola ni best di makan bersama susu atau makan macam tu saje pun best.
Sebab rangup ada kuavi, kismis, kelapa kering.
Tak muak pun.

Tapi Qekra cuba pelbagaikan menu granola ni.
-- ni Roti Telor Granola. Rasa sedap rangup-rangup --

-- Ni pulak Capati Granola --

Senang sangat nak buat.
Masak capati macam biasa.
Lepas tu sapu marjerin atau madu sikit atas capati (nak bagi Granola lekat)
Tabur Granola dan lipat.
Sedap tau, patut cuba.

Kalau korang nak cuba Granola ni boleh roger kawan bisnes online Qekra Kak Sulizah Bahar di IG @sulizah_bahar.
Cakap korang tahu pasal Granola ni dari Qekra hehe.
Murah jer sepeket tu RM15.

Nanti cuba tau ;)


4 yang komen:

mama tisya said...

pernh tgk org share psl granola

Ana Suhana said...

Dulu selalu perasan org share pasal granola ni. Byk juga khasiat dia ye.

FHA Selemak Santan said...

w'salam. akak belum pernah rasa. nanti boleh cuba ni..

Azhafizah Md Nor said...

suka gak granola tp tu lah mahal sikit kan

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com