Nuffnang Gadget

September 29, 2009

Oooooooo Balik Kampung...

nampaknya ramai gak yang dah update cerita pasal raya... aku lak baru terhegeh-hegeh nak story haha... ok, jom kita mulakan dengan cerita pra-raya dulu... actually aku dah start cuti hari khamis... sebab babysitter a.k.a Ibu Adam dah start cuti... tapi en ajip masih kerje lagi... so, kitaorang bertolak balik ke kampung aku kat Mantin hari Jumaat... tu pun sehari jer kat sana sebab esok dah nak balik kampung en ajip kat Kuala Pilah... kitaorang ni kampung dokek-dokek, bak kata papa takde feel nak rasa suasana raya balik kampung... takde feel nak rasa perasaan orang yang terperangkap berjam-jam time jem huhu... habih tu nak wat camno, sok kita gie lah kerja kat Perlis ke, Kedah ke.. baru lah feel nak rasa balik kampung... nak tak papa????

ok, balik Pilah pun line clear gak.. tak jam langsung... tapi sampai lepas Ulu Bendul baru jem.. tu pun orang kat kampung dah sibuk sms tanya kat mana.. I tau lah I ni menantu manja sikit.. menantu bongsu lah katakan... semua kerja kat rumah akak ipar I dah buat haha... eh, tapi aku tak balik tangan kosong.. banyak woooo bawak kuih raya (nak bodek mak mertua hehe)... nasib baik si kecik tu behave jer... tido jer sepanjang jalan.... gud boy anak mama!!!

okeh, pasni sambung cerita raya pulak...

... muka budak yang behave jer duk kat mama ....

... papa tengah kosentrate bawak keter ...


... nilah baru rasa jem sikit... tu pun papa dah bising2.. camne nak balik kg jauh2 ni papa oiiiii ...

... tugas wajib papa time raya... pasang pelita ...

8 yang komen:

mama uzma said...

keh3..
jem skit dah bising ye..
lum mcm iena lg..tersangkut berjam2 tau nak sampai kedah..
naik sakit pinggang2 badan2 nih.hihi....

SiKecil Yang Nakal said...

huhuhu

best2 beraya kt kg

xpe..jnji kite merasa jem skit kt ulu bendol..

ada gak la feel lik beraya

eheheh



~aku yg xmerasa lalu tol tika lik kg~

~~@lyci@~~ said...

mama uzma:
tulah pasal.. nak sgt rasa balik raya jauh2 kan.. pasni pindahlah duk kat perlis hehe...

papa:
takpe pa, taun depan kita balik ikut tol nilai-senawang-kuala pilah.. merasa gak lalu tol haha..

~~@lyci@~~ said...
This comment has been removed by the author.
~~@lyci@~~ said...
This comment has been removed by the author.
nizza-abira said...

suka tgk pic alycia & adam.
kemain mendongak adam tgk kamera ye...? :)

~~@lyci@~~ said...

adam mmg pandai ambik gambar.. ready jer nampak kamera haha.. like mother like son :p

~~@lyci@~~ said...
This comment has been removed by the author.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com