Nuffnang Gadget

October 1, 2009

Lagi Cerita Raya..

Raya ke-2

kat kampung en ajip lagi... biasanya raya ke-2 ni adik beradik MIL akan berkumpul... petangnya kami konvoi ramai-ramai gie beraya...
Kuala Pilah - Rembau - Senawang - Pantai - Kuala Pilah...
malam pukul 11.00 baru sampai... un'sangka'rable yang adam tak tido-tido sebab seronok sangat jumpa sedara-mara.... dan asyik nak makan kuih raya huhu... pantang tengok orang lain mengunyah, menangis nak makan jugak huhuhu...

gambar yelllekkkk....

Raya ke-3

harini family aku dari Mantin nak datang beraya kat kampung PIL... pastu kitaorang satu family konvoi ramai-ramai balik kampung nenek kat Gemencheh... dah raya ke-3 barulah dapat jumpa family aku... huwaaaaaaaaaaa....

gambar yellekkk gak...

Raya ke-4

kat kampung nenek di Gemencheh.. lepas makan tengahari baru konvoi balik ke Mantin...

... ni kat rumah nenek aku a.k.a moyang adam... ambik gambar ngan sepupu adam, Kak Bismi ...

... adam posing dengan ayah yang (adik aku no.3)... pakai baju sama color kuning ...

... aku ngan adik aku no. 2 ... tak sangka masing-masing dah kendong anak huhu ...

on da way nak balik, singgah rumah my best friend masa sekolah menengah dulu, Haslina kat Tampin... lama gila siottt tak jumpa... last jumpa time aku kawin dulu... tu pun sekejap jer, tak sempat pun nak ambik gambar time aku pakai baju pengantin...

yang best pergi rumah Ina ni dijamu dengan nasi ayam tapi takde kuah hahaha (kes terlupa).. sampai kesudah ada orang makan nasik ayam dengan ayam goreng jer haha....

... inilah my best friend = haslina ....

... tuan rumah with my family ... dari kiri : adik ipar sambil dukung anaknya Bismi, adik aku no.2, adik aku no.3, aku, tuan rumah, mama aku, adik bongsu... depan lak sepupu adik aku, Aisyah ...

lepas tu, singgah pulak rumah nenek sedara mama aku kat Rembau... sampai jer kat sana tengok rumah nenek tu stail ala rumah kampung... apalagi, en ajip pun angkutlah kamera dia... kata street photografi... di mana-mana ada kamera hehe... dan macam biasa bini kesayangan dialah jadi model tetap... ahakkkk, tak kuasa makkk....

... ni posing ala-ala model Ariani wakaka ... siap duduk kat tingkap ni weiiii .... tokei Ariani, ambik lah aku jadi model ....

... posing kat tangga with adam ...

... adam with papa ... suka aku tengok gambar ni sebab adam pun ikut jer papa pandang arah sana ... papa kena bagi kredit kat tukang ambik gambar = mama haha ...

... sebagai penutup, terima lah gambar kami sefamily ... papa, gambar ni kalau buat teknik black & white lagi klasik ni papa ...

update :
tetiba lak dapat komen :
eiii mama hot! mane gamba acu yg papa amek time kt pintu 2? huhu....dengki r x letak skali...lawa tu
alycia : ooooooo, orang dah bagi pinjam kamera tp xambik gambar... pastu sibuk lak gambar dia takde... yelah yelah, letak ar gambar dia kat sini.... menci mama dengan acu dadam ni tawwwww..

4 yang komen:

Puteri Mona said...

camana leh tade gamba wei bukan ko suka posing ke hehe. Ke lupa bawak kamera? Adam Jr nih mmg pandai posing ek. Geram aku tgk

sensei said...

eiii mama hot! mane gamba acu yg papa amek time kt pintu 2? huhu....dengki r x letak skali...lawa tu

~~@lyci@~~ said...

mon :
aku bukan xbawak kamera.. tp aku seganlah sbb kat rumah PIL aku.. kang ape lak dia kata menantu sorang ni tergedik-gedik bwk kamera... imej kena jaga bebbbbb..
lagi 1 sbb muka aku takde dlm gambar time tu.. tu yg xmasukkan hehe..

sensei:
yelah yelah... org masukkan lah.. ishh, nak gak glamer kat blog hot mama ni :p

CatlinaFly said...

:) seronok kan posing2 raya neh ? :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com