Nuffnang Gadget

March 24, 2014

JJCM : Mee Rebus Tulang ZZ ... Marveles ...

Masa Alycia pergi ke Johor Bahru 2 minggu lepas, tanyalah pada kakak ipar yang tinggal kat sana...
mana tempat makan paling besttt nak torai...
kakak ipar Alycia sajeskan Mee Rebus Tulang ZZ...
memula macam pelik kenapa pulak namanya ZZ...
lepas tu baru tau sebab nama restiran tu Restoran ZZ Sup Tulang...

dan makanan yang paling-paling best nak try adalah Mee Rebus Tulang ...

masa sampai tu di Johor Bahru hujan lebat...
Alhamdulilah, dapat jugak merasa hujan sebab dah lama tak hujan...

-- ni keadaan tempat makan masa kami sampai --

ada banyak tempat boleh makan...
ala-ala macam dalam dusun ...
nak duduk di meja, nak duduk di pondok, nak duduk bersila pun boleh...

-- melayan gadjet memasing 2 hero ni --

dan inilah makanan yang ditunggu-tunggu...
;
;
;

-- Mee Rebus Tulang ZZ --

en Ajip punyalah teruja sampai order 2 pinggan tau...
Alycia 1 pinggan jer...
nak try... tapi tak tipu memang sedapppp...
siap ada straw lagi...

Adam cakap papa minum air tulang hehe....

ok, bagi korang kalau ke JB kena try Mee Rebus Tulang ZZ ni...

details restoran kat bawah ni :

Restoran ZZ Sup Tulang
 Jalan Petri 5/1, Kampung Bahru, 80100 Johor Bahru
 (berdekatan Regency Kondo dab bangunan JKR)

"aishhh, lapar-lapar ni terbayang pulak mee rebus tulang ZZ ni..."

6 yang komen:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. nak sangat makan ni.. adoii jauh pula kat Johor Y_______Y

mama tisya said...

ad gearbox tu mcm mkm mee racun kt batu pahat

Farah Waheda Wahid said...

ok iolss is terliur kak, so yummylicious lagi2 its my favourite...hik hik hik... tapiiii, jauhnyaaaaa.... nak kena turun sana dulu lah baru boleh pergi...

Nad MamaZN said...

glemer kedai ni
ramai kata sedap

mama tisya said...

sama tu dr segi gearboz..kalo ni mee rebus..yg mee racun tu mcm mee bandung

kalo nk bli tepung magik tu...kena bli online, mmg tkde jual kt pasaraya...kita bli kt kedai bakeri kwn

Azhafizah Md Nor said...

bestnya tempat ni..macam dalam hutan..lain sikit suasana ni..kena letak dalam list ni tempat wajib terjah

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com