Nuffnang Gadget

November 17, 2015

JJCM : Makan Malam Di Bumbu Bali...

dah lama sebenarnya nak buat entry ni...
tapi asyik tertangguh je...
actually dah lama dah makan kat sini..
ada borak-borak dengan en Ajip nak makan satay lilit (satay lilit ni salah satu makanan tradisi Bali)...
terus esoknya en Ajip bawak makan ke Restoran Bumbu Bali, Bandar Seri Puteri, Puchong...
ni kali ke-2 makan kat sini...

-- 1st time bawak Zhafran makan kat restoran macam ni... yang lampu gelap-gelap sikit pasang lilin je... dia pun macam tercengang-cengang --

-- air avocado (atau apricot) sedap sangat... lemak manis semua terasa ... pernah minum air ni masa kat Bandung dulu --

fully recomended it kalau nak rasa air apricot yang sedappp kat sini...

-- inilah satay lilit tu... daging lembu yang dililit pada serai dan dibakar --

-- sebab dah order satay lilit, kak Alycia order chicken sandwich... tapi bapak besar sandwichnya, tak habis nak makan sorang --

-- ni en Ajip order Nasi Campur... semua ada .. ni pun fully rekomen kat korang nak try makan kat sini --

Alhamdulilah...
tengkiu papa belanja mama makan kat sini ;)


6 yang komen:

Siti Rohaida Yusof said...

emmm..sedapnya ...rasa lapar pulak pepagi tengok makanan ni..

mama tisya said...

pernah mkn sate lilit tu..sedap

syawalsimpsons said...

seronoknya makan kat sini

dya bunga said...

air avocado tu sedapnya tgk.. lama xminumm..kalau pergi indo je dapat rasa air tu

Azhafizah Md Nor said...

puas hati makan camni..portion banyak dan sedap

MNM said...

Bumbu Bali? Ohhhh wujud rupanya. Ingatkan ada Bumbu Desa sahaja. Itupun sudah tutup di Alamanda.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com