August 17, 2017

Bakar Ayam Guna Periuk Noxxa...

Ni cubaan ke-2 bakar Ayam guna periuk Noxxa...
Yang pertama dulu pernah buat Ayam Bakar Black Pepper...
yang tu memang start from fresh dari salut ayam sampai bakar...
tapi kali ni Qekra beli jer ayam marinate kat Mydin tu...
sebab Abang Adam sibuk nak makan ayam bakar....

kali ke-2 ni rasa lebih confident sikit hehe...
walaupun dah ada Periuk Noxxa, tapi banyak lagi masakan tak try...

senang jer sebenarnya...
masuk dalam Periuk Noxxa tu...
tekan Presure 7 minit...
lepas tu dah berhenti, lepaskan tekanan...
kemudian Tekan Stir Fry untuk garingkan ayam...
dah siap...

-- ni en shuben yang tolong snap gambar --

-- ayam lembut dan garing. Yang ada hitam-hitam sikit tu bukan hangit, tapi garing sebab lambat off kan stir fry hehe --



4 yang komen:

Warisan Petani said...

Nampak sedap dan mudah bakar ayam guna periuk noxxa.

Sheila Adziz said...

senang n mudah... yg ptg jimat masa sis... berbaloikan...

mrhanafi said...

tengok rupa pun rasa macam sedap je..

ok la tu.

Busyra Bt Takiyudin said...

ya Allahhh., nmpak sdapnya...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com