September 20, 2017

Qekra Bawa Bekal Harini...


Assalammualaikum...
Selamat pagi uallss ;)

Harini Qekra terajin pulak bawak bekal ke ofis hehe...
Sejak kawan-kawan kat FB ada group Eat Clean sendiri kan, so dah terikut pulak prepare makanan cara diaorang...

Malam tadi lagi Qekra dah plan nak buat sandwich telor...
siap rebus telor malam tadi...
stok roti dan salad memang ada jer kat rumah...

So, siaplah sandwich telor dan makaroni goreng pagi tadi...
makaroni goreng tu buat bekal Abang Adam ke sekolah...
oh, buah lai dan blueberry tu pulak snack untuk pukul 10 nanti...


"Pakar pemakanan sependapat bahawa mengambil sarapan adalah sumber pertama untuk memulakan kehidupan seharian, sekali gus mencergaskan minda. Kajian terbaru menunjukkan orang yang bersarapan secara tetap menikmati kehidupan berkualiti, tersusun, bersikap positif, lebih langsing dan memiliki daya tumpuan yang lebih baik..."
So korang, jangan lupa ambil sarapan pagi yer ;)


3 yang komen:

mama tisya said...

sandwich telur fav..tkpernh bw bekal hehe

Normi Nieza said...

sdapnya..kita bwk bkal nasi..hihi

Azhafizah Md Nor said...

bestnya bekal menu sihat je :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com