September 29, 2017

Sarapan pagi Untuk Anak-anak...

Assalammualaikum...
Salam Jumaat yang barakah buat semua...

Biasa weekend Qekra pasti akan sediakan sarapan untuk  anak-anak...
jarang bawak diaorang ni makan kat luar...
sebab time tu lah diaorang nak request makanan yang dia orang suka...

-- Cekodok kentang dan carrot --

Ni cekodok kentang dan carrot...
biasa akan buat lebih, nanti lepas sarapan pukul 10 ke pukul 11 dia orang pasti ulang balik sambil tengok tv...
Abang Adam suka makan cekodok dengan sapuan coklat tu...
Adik Zhafran makan dengan sos tomato...
2 orang anak 2 selera berbeza hehe...

-- Maggie Goreng Homemade --


Kalau nak buat sarapan macam ni kena tanya malam tu esok pagi nak makan apa...
kadang-kadang request mee goreng, kueytiow goreng, spagetti goreng...
ni Maggi Goreng Abang Adam request...
letak lah ayam ke, udang ke sotong ke...
sayur kena letak...
ha, laju jer dua-dua makan...

Biasa Qekra dan hasben tak kisah...
apa yang masak untuk diaorang kami pun makan sama...
takde nak buat menu lain-lain hehe...

Korang slalu tak masak sarapan untuk anak-anak?
Slalu masak menu apa, jom share...
mana tau dapat idea untuk prepare sarapan esok hehe...


2 yang komen:

+ e.z + said...

kenapa sedap sangat tu? hu-hu #dugaan #sakitgigi ;p

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya mee goreng tu kak!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com