October 16, 2017

Bila Anak-anak Request Nak Makaroni...

ni minggu lepas punya cerita...
dah lama dah sebenarnya Abang Adam request nak makan makaroni...
lama dah mama tak masak makaroni...
Lama dah Abang Adam tak makan makaroni...

adoi, bebel-bebel macam orang tua abang ni...
yelah yelah mama buatkan...

Tengok bahan-bahan smua ada dalam petisejuk...
ayam, sosej, carrot, brokoli...
okeh cun...

-- tadaaaa, siaplah Makaroni goreng untuk diner malam tu. Dengan papa dia skali disuruh makan makaroni haha --

Abang Adam jenis dia kalau suka tu makan bertambah-tambah...
siap pakej suruh simpan untuk bawak bekal sekolah esok...
ha, macam tulah tahap kalau dia suka sangat...



-- untuk mama harus versi yang Eat Clean sikit hehe --

cuma Qekra tinggalkan sikit makaroni yang dah rebus tu...
grill daging ayam yang dah diperap dengan black pepper atas pan...
dah masuk gaul dengan makaroni tadi...
makan dengan sayur salad sikit...

Alhamdulilah, kenyang.
#syukurselalu.


4 yang komen:

ADEEYA said...

Hehehe. Budak budak memang suka macaroni. First born pun sama suka betul macaroni.

Normi Nieza said...

untung adam dapt mama rajin masak..hihi

mrhanafi dot com said...

Macaroni lebih sedap ..

Lebih berkhasiat lagi berbanding mee goreng.

Azhafizah Md Nor said...

budak-budak memang suka makan pasta kan. terpaksa lah kita ikut selera dorang :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com